česky  •  English    

Celodenní kurz
Česká cukrárenská klasika

 Chcete oslnit rodinu či přátele vlastnoručně vyrobenými kremrolemi, indiánky a větrníky, které budou vypadat a chutnat jako z prvorepublikové cukrárny? 

Na celodenním kurzu se pod vedením zkušené cukrářky naučíte připravovat tři druhy oblíbených klasických zákusků z českých cukráren. U větrníků poznáte, proč se odpalovanému těstu říká odpalované, zdokonalíte se ve stříkání tvarů cukrářským sáčkem, naučíte se připravovat nešizený žloutkový krém a dozvíte se, co je to kulér či kde zakoupit fondánovou polevu. Při výrobě indiánků obohatíte svou slovní zásobu o výraz buflery a dozvíte se, k čemu je dobrý kokosový olej či jak lze docílit indiánků růžových. U kremrolí si při rozvalování těsta protáhnete svaly a při namotávání na trubičky naopak procvičíte jemnou motoriku. A nebojte se, slibujeme, že se nikdo nedozví, kolik jste jich snědly již na kurzu - nejlepší jsou totiž čerstvé, to každý ví 😉

  • kurz je určen dospělým - začátečníkům i mírně pokročilým
  • kurz vede profesionální cukrářka
  • kurz se koná ve Studiu Metlička (Sochařská 317/8, Praha 7) od 10:30 do 17:00
  • maximální počet účastníků ve skupince je 6, lektorka se tak může všem účastníkům individuálně věnovat
  • zástěru Vám zapůjčíme a kávu nebo čaj připravíme (v rámci kurzu bude i pauza na oběd, lektorka Vám ráda doporučí, kam zajít v nejbližším okolí)
  • vyrobené zákusky si spolu se všemi recepty a hlavou plnou nových poznatků odnesete domů
  • bude-li kurz muset být zrušen kvůli vládním opatřením, budou Vám vráceny peníze, popřípadě bude Vaše rezervace po domluvě přesunuta na jiný termín

Termíny

2905

Celodenní kurz Česká cukrárenská klasika

29.5. 2021 10:30Studio Metlička
2 490 Kč

Registrace