česky  •  English    

Celodenní kurz
Česká cukrárenská klasika

 Chcete oslnit rodinu či přátele vlastnoručně vyrobenými kremrolemi, indiánky a větrníky, které budou vypadat a chutnat jako z prvorepublikové cukrárny? 

Na celodenním kurzu se pod vedením zkušené cukrářky naučíte připravovat tři druhy oblíbených klasických zákusků z českých cukráren. U větrníků poznáte, proč se odpalovanému těstu říká odpalované, zdokonalíte se ve stříkání tvarů cukrářským sáčkem, naučíte se připravovat nešizený žloutkový krém a dozvíte se, co je to kulér či kde zakoupit fondánovou polevu. Při výrobě indiánků obohatíte svou slovní zásobu o výraz buflery a dozvíte se, k čemu je dobrý kokosový olej či jak lze docílit indiánků růžových. U kremrolí si při rozvalování těsta protáhnete svaly a při namotávání na trubičky naopak procvičíte jemnou motoriku. A nebojte se, slibujeme, že se nikdo nedozví, kolik jste jich snědly již na kurzu - nejlepší jsou totiž čerstvé, to každý ví 😉

  • kurz je určen dospělým - začátečníkům i mírně pokročilým
  • kurz vede profesionální cukrářka
  • kurz se koná ve Studiu Metlička (Sochařská 317/8, Praha 7) od 10:30 do 17:00
  • maximální počet účastníků ve skupince je 6, lektorka se tak může všem účastníkům individuálně věnovat
  • zástěru Vám zapůjčíme a kávu nebo čaj připravíme (v rámci kurzu bude i pauza na oběd, lektorka Vám ráda doporučí, kam zajít v nejbližším okolí)
  • vyrobené zákusky si spolu se všemi recepty a hlavou plnou nových poznatků odnesete domů
  • bude-li kurz muset být zrušen kvůli vládním opatřením, budou Vám vráceny peníze, popřípadě bude Vaše rezervace po domluvě přesunuta na jiný termín

Termíny

V této kategorii nebyly nalezeny žádné akce.