Celodenní kurz
Česká cukrárenská klasika
Chcete oslnit rodinu či přátele vlastnoručně vyrobenými kremrolemi, indiánky a větrníky, které budou vypadat a chutnat jako z prvorepublikové cukrárny?
Na celodenním kurzu se pod vedením zkušené cukrářky naučíte připravovat tři druhy oblíbených klasických zákusků z českých cukráren. U větrníků poznáte, proč se odpalovanému těstu říká odpalované, zdokonalíte se ve stříkání tvarů cukrářským sáčkem, naučíte se připravovat nešizený žloutkový krém a dozvíte se, co je to kulér či kde zakoupit fondánovou polevu. Při výrobě indiánků obohatíte svou slovní zásobu o výraz buflery a dozvíte se, k čemu je dobrý kokosový olej či jak lze docílit indiánků růžových. U kremrolí si při rozvalování těsta protáhnete svaly a při namotávání na trubičky naopak procvičíte jemnou motoriku. A nebojte se, slibujeme, že se nikdo nedozví, kolik jste jich snědly již na kurzu - nejlepší jsou totiž čerstvé, to každý ví 😉
- kurz je určen dospělým - začátečníkům i mírně pokročilým
- kurz vede profesionální cukrářka
- kurz se koná ve Studiu Metlička (Sochařská 317/8, Praha 7) od 10:30 do 17:00
- maximální počet účastníků ve skupince je 6, lektorka se tak může všem účastníkům individuálně věnovat
- zástěru Vám zapůjčíme a kávu nebo čaj připravíme (v rámci kurzu bude i pauza na oběd, lektorka Vám ráda doporučí, kam zajít v nejbližším okolí)
- vyrobené zákusky si spolu se všemi recepty a hlavou plnou nových poznatků odnesete domů
- bude-li kurz muset být zrušen kvůli vládním opatřením, budou Vám vráceny peníze, popřípadě bude Vaše rezervace po domluvě přesunuta na jiný termín
Termíny